Apotheek – Huisartsenpraktijk De Kern BV – HAULERWIJK

Welkom bij Huisartspraktijk De Kern!

Huisartsenpraktijk De Kern BV
Hoofdweg-Boven 5 8433 LA HAULERWIJK

Apotheek

Afhaaltijden herhaalmedicatie

Wij willen u graag snel en op een patiëntvriendelijke manier blijven voorzien van uw medicijnen en hulpmiddelen. Tegelijkertijd stellen de overheid en zorgverzekeraars steeds strengere kwaliteitseisen aan apotheken. Om aan deze strengere eisen te kunnen voldoen, hebben wij meer tijd nodig bij de verwerking van uw herhaalmedicatie. Toch willen we u graag binnen 2 werkdagen kunnen bedienen. Daarom kunt u uw herhaalmedicatie ophalen tussen 10.30 en 12.30 ‘s ochtends  en tussen 15.30 en 17.00 ‘s middags.

Privacy
Uw gezondheid is persoonlijk. Wij hechten er veel waarde aan dat u zich veilig voelt in onze praktijk. Als u meer privacy wilt bij het afhalen of aanvragen van medicijnen kunt u dat uiteraard altijd aangeven bij de apothekersassistente. De uitgifteapotheek is gevestigd in een afzonderlijke ruimte en kan worden afgesloten.

Herhaalrecepten
Herhaalrecepten kunt u aanvragen door de etiketten zoveel mogelijk gebundeld in te leveren in de speciale brievenbus bij de praktijk. Gebruikt u a.u.b. uitsluitend de bovenste brievenbus voor herhaalmedicatie!
Herhaalmedicatie waarvoor etiketten voor 10.00 uur zijn ingeleverd, kan na 2 dagen opgehaald worden.

Recepten van de specialist
Recepten van de specialist levert u liever niet in de speciale brievenbus bij de praktijk, maar bij de balie van de apotheek of doktersassistente.
Voor deze recepten heeft de assistente soms nog aanvullende informatie nodig, die kunt u dan meteen verstrekken. Eventueel kunt u uw recepten ook inscannen en mailen naar: apotheek@huisartsenpraktijkdekern.nl

Webservice
Herhaalrecepten aanvragen via de website kan ook. De elektronische brievenbus wordt meestal ’s morgens om ca. 10.00 uur leeggehaald, wat u later verzendt zien we pas de volgende dag. Voor 10.00 uur verzonden kan dus 2 werkdagen later worden opgehaald. Uitzonderingen daargelaten uiteraard, extra wensen kunt u melden op het aanvraagformulier.

Ook kunt u uw herhaalmedicatie via de nieuwe webservice op onze site bestellen:

Recepten aanvragen

Als u herhaalmedicatie wilt bestellen via het Patiëntportaal, moet u eerst inloggen. Dat doet u door op de groene knoppen Herhaalrecepten, Webagenda of eConsult bovenaan de site te klikken. Als u al een account hebt aangemaakt, kunt u meteen inloggen en ontvangt u per e-mail een sessiecode. Als u deze sessiecode hebt ingevuld, kunt u uw herhaalmedicatie selecteren uit een lijst, een afspraak maken of een e-consult versturen.

Nog geen account?

Als u nog geen account voor het Patiëntportaal hebt, volgt u de stappen in het scherm om een account aan te vragen. Uw e-mailadres wordt dan uw gebruikersnaam. Uw medische gegevens in ons systeem worden aan deze gebruikersnaam gekoppeld. De huisarts of de assistente neemt deze aanvraag in behandeling en beoordeelt of de gegevens kunnen worden gekoppeld. In sommige gevallen zal de assistente contact opnemen via de bij ons bekende gegevens om te verifiëren of u inderdaad zelf een koppelingsverzoek hebt gedaan.

Totdat uw aanvraag voor een account is goedgekeurd, kunt u uw medicatie natuurlijk nog blijven bestellen via de oude manier (Herhalen via e-mail)

Receptenlijn

Als u nu belt met de praktijk, hoort u een keuzemenu. In dit menu kunt u 2 kiezen, u wordt dan doorgeschakeld naar de receptenlijn.

Hier kunt u na de piep uw naam, adres, geboortedatum en vervolgens het herhaalrecept, de sterkte, het gebruik en het aantal inspreken.

Ook hier geldt dat het 2 dagen kan duren voordat uw medicijnen klaar staan.