Coronavirus – Huisartsenpraktijk De Kern BV – HAULERWIJK

Welkom bij Huisartsenpraktijk De Kern!

Huisartsenpraktijk De Kern BV
Hoofdweg-Boven 5 8433 LA HAULERWIJK

Coronavirus

Om de verspreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk te beperken, is er nog steeds een aantal regels van kracht:

–     Kom niet meteen naar de praktijk als u grieperig en/of verkouden bent, maar neem eerst telefonisch contact op met de praktijk (0516-421428) en overleg met de assistente wat u het beste kunt doen.

–     Iedereen met milde klachten die passen bij het coronavirus kan altijd bellen met het landelijke afsprakennummer van de GGD 0800-1202 om zich te laten testen op het Corona-virus. Dit nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Houd bij het bellen uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

–     Om te voorkomen dat er meerdere patiënten tegelijkertijd in de wachtkamer verblijven, is het inloopspreekuur afgeschaft.

–     De controles/consulten binnen Ketenzorg bij de praktijkondersteuners voor hart- en vaatziekten (CVRM), suikerziekte, astma en COPD worden weer ingepland.

–     Wij proberen afspraken zo te plannen dat er zo weinig mogelijk mensen tegelijkertijd in de wachtkamer zitten, bijvoorbeeld door meer tijd tussen de consulten te plannen.

–     Bij het betreden van de praktijk en ook als u in de wachtkamer zit, houdt u minimaal 1,5 meter afstand tot andere patiënten en medewerkers.

–     Wij werken binnen de praktijk volgens de hygiënerichtlijnen. Dit houdt onder andere in dat wij geen handen geven en dat het dragen van een mondkapje verplicht is!

–     Er wordt alleen op afspraak bloed geprikt. Certe prikt op dinsdag van 8.15 tot 10.45 in MFC De Nije rank en Nij Smellinghe prikt op donderdag van 8.00 tot 9.00 in Dorpshuis de Enter

–     De trombosedienst werkt wel door en neemt bij wijzigingen contact met u op.

We hopen op uw begrip voor deze maatregelen. Het is ter bescherming van u en ons personeel. Natuurlijk kunt u altijd bij ons terecht als u ernstige klachten heeft en/of er sprake is van een acute situatie. Wij doen er alles aan om u in deze tijden veilige en goede zorg te bieden.

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.